Založ si blog

Keď je poriadok v domácnosti na poslednom mieste

Americká spoločnosť iRobot, výrobca robotických vysávačov, uskutočnila prieskum v oblasti hygienických návykov v  britských domácnostiach. Výskum ukázal, že Briti uprednostňujú vlastnú vizáž, pred poriadkom vo svojej domácnosti.

Angličania sú zvyknutí tráviť oveľa viac času skrášľovaním pred zrkadlom, ako zlepšovaním a upratovaním vlastných domovov. Zaneprázdnení dospelí ľudia si v priemere vyčlenia len 17 minút denne na domáce práce a priebežné upratovanie. Pre porovnanie, až 46 minút denne sú však ochotní stráviť sprchovaním, obliekaním, vlastným stylovaním a nanášaním make-upu.

Podľa výsledkov, väčšina zo skúmanej vzorky ľudí (až 80 %), vynaloží menej ako tri hodiny týždenne na domáce práce. Len 5 % ľudí má vyvinutý zmysel pre poriadok a strávia viac ako 5 hodín týždenne drhnutím svojich obydlí. Špinďúri, ktorí NIKDY neupratovali svoj príbytok tvoria až 2 %.

V skutočnosti až pätina respondentov uviedla, že doslova pohŕdajú upratovaním a čistením natoľko, že sú ochotní platiť si upratovačky, aby robili „špinavú prácu“ za nich.  Prieskum tiež odhalil, že za najnepríjemnejšiu a doslova opovrhovanú prácu v rámci upratovania bolo označené čistenie kúpeľne, druhým v poradí bolo  žehlenie a tretím umývanie okien.

Poradie domácich prác, ktoré nenávidíme najviac, podľa prieskumu iRobot, sú:

1. Čistenie kúpeľne (39%)

2. Žehlenie (28%)

3. Umývanie okien (20%)

4. Vysávanie (8%)

5. Umývanie podlahy (8%)

6. Utieranie prachu (6%)

7. Všeobecne upratovanie (4%)

 

Napriek tomu, že je drhnutie kúpeľne najmenej obľúbenou domácou prácou, patrí medzi priority, je hneď na druhom mieste (22 %), po upratovaní kuchyne (71 %). Najčastejšie zanedbávanými izbami v domácnostiach sú chodby (48 % upratuje chodbu, ako poslednú), potom nasledujú pracovne (24%) a spálne (13 %). Nick Hucker z iRobot uviedol: „Ľudia jednoznačne dávajú prednosť vlastnému výzoru pred poriadkom vo svojom domove. Ale vonkajší vzhľad môže byť akokoľvek dokonalý, keď vaši priatelia zistia, že žijete v špine, pokazí to váš celkový dojem.“

 

„Naše životy sú stále hektickejšie a tak sa často stáva, že domáce práce odsúvame na posledné miesto. Našťastie však existujú špičkové technológie, ktoré nám prinášajú komfort v podobe odbremenenia od činností, ktoré väčšinu z nás zaťažujú a dávajú nám tak priestor robiť veci, ktoré máme naozaj radi.

„S robotickým vysávačom Roomba od výrobcu iRobot, sa stane váš život jednoduchší, lebo tento profesionál to hravo zvládne za vás a vy môžete mať pokojne vyložené nohy. Aj keď je čistenie toalety robotom, zatiaľ hudba budúcnosti, vysávaním vašej domácnosti vám tento „malý veľký“ pomocník ušetrí čas, ktorý môžete stráviť zaujímavejšie.“

 

O prieskume:

On-line prieskum bol vykonaný na vzorke domácností z celej Británie v rozmedzí od marca do apríla 2011.

 

Čo si o tom myslíte ?

perfektný Vianočný darček : )

09.12.2011

Minuloročné Vianoce a perfektný darček Tak najväčšia dilema z celého roku, čo kúpiť na Vianoce rodičom. Nežijem doma, takže mám dosť veľké medzery v tom, čo im kúpiť. Viete ako to chodí, keď sa ich spýtate, čo by chceli na Vianoce vždy Vám povedia: niiiiiič, my všetko máme. No a potom celý november a december rozmýšľate čo im kúpiť. V nejakom [...]

iRobot na veľtrhu IFA 2011 odhalí revolúciu v oblasti robotiky

25.08.2011

Európa, Stredný východ a Afrika (EMEA) začínajú predaj najnovšej rady domácich robotických vysávačov Predvedieme robotov, ktorý sa používajú pri prieskumných misiách a námorných prieskumoch Spoločnosť iRobot (NASDAQ: IRBT), líder v poskytovaní robotických technológií sa zúčastní veľtrhu IFA 2011, 2.-7. septembra v Berlíne, Nemecko, aby na EMEA trh uviedol [...]

Robotický vysávač: Dajte mu šancu, uľahčí vám život!

04.08.2011

Vyložte si nohy a nechajte to naňho. Reč je o novodobom sluhovi, ktorý si zamaká za vás! Poznáte to, čas dovoleniek. Pre väčšinu z nás je to však horor! Najmä my ženy a matky musíme pred odchodom pobaliť všetkých členov rodiny a nezabudnúť na najmenšie maličkosti. Výsledkom je, že domácnosť po zabuchnutí dverí zostáva úplne rozbombardovaná, ako to poznáme z [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10922x
Priemerná čítanosť článkov: 2184x

Autor blogu

Kategórie