Založ si blog

Umelá inteligencia v našom každodennom živote

Pojem umelá inteligencia v domácnosti už nie je len sci-fi, stáva sa každodennou realitou. Používame čoraz viac technologických noviniek, aby nám šetrili drahocenný čas, energiu a pomáhajú nám tak udržiavať naše bývanie v čistote.

V dnešnej uponáhľanej dobe si azda každý uvedomuje cenu svojho voľného času. Aj ten však musíme stále deliť medzi bežné povinnosti v domácnosti, nákupy, upratovanie. Vývoj technológie však na naše šťastie stále napreduje a šikovní vývojári neustále prinášajú nové riešenia, ktoré sa dostávajú aj ku nám a to priamo do našich domácností.

Keď si len predstavíte, koľko hodín ročne strávite utieraním prachu, umývaním podláh, alebo vysávaním, ktoré ste mohli využiť oveľa zmysluplnejšie. Konkrétne vysávaním zabije priemerný človek za svoj život 280 dní.

Posledným, čoraz obľúbenejším, hitom, ktorý absolútne šetrí váš čas a energiu, je robotický vysávač. Na našom trhu je od roku 2009. Dnes sa stáva dostupnejší aj vďaka nižšej cene a je jedinečným pomocníkom v domácnosti. Aktuálne už nájdete viacero konkurenčných značiek, ktoré uviedli robotický vysávač na náš trh, ak však máte skutočný záujem o kvalitný výrobok, ktorý zvládne povysávať všetko vrátane kobercov, nepoškodzuje vám rohy nábytku a získava v porovnávacích testoch najvyššie možné hodnotenia, potom sa zamerajte na špičku na trhu, ktorou je jednoznačne iRobot.

Za týmto „veľkým malým“ pomocníkom v domácnosti stojí silná korporácia zaoberajúca sa vývojom a výskumom robotickej technológie s dlhoročnou praxou, americká spoločnosť iRobot, ktorá bola založená v roku 1990 dvoma americkými inžiniermi. Colin Angle a Helen Greiner sú špecialistami na robotiku, pôsobiaci na Massachusetts Institute of Technology. Spolu so svojím univerzitným profesorom Dr. Rodney Brooksom začali pracovať na vízii, uviesť prvé roboty do reálneho života, čo sa im napokon podarilo v podobe robotického vysávača. Členovia tímu iRobot dokonca spolupracovali s NASA, a získali významné ocenenie NASA Achievement Award za dizajn a riadené správanie prieskumného vozidla, ktoré skúmalo Mars v roku 1997. Spoločnosť iRobot naďalej pokračuje vo vývoji a výrobe produktov pre každodenné použitie, ktoré uľahčujú ľuďom prácu.

Aktuálne má iRobot na našom trhu päť modelov robotického vysávača a jedného robota na umývanie podláh. Najlepšie vybavený model rady ROOMBA 581 má všetky nadštandardné funkcie a príslušenstvo už v základnej výbave. Vysávanie bude odteraz bezstarostnou záležitosťou. Funguje automaticky, a môžete ho časovo naprogramovať, zvoliť deň a čas, kedy chcete aby robot povysával.

Pre Vaše maximálne pohodlie má ROOMBA 581 v základnom balení Wireless Command Center, ktoré funguje na báze rádiového signálu, ktorým si môžete robotický vysávač nastaviť bez toho, aby ste sa k nemu zohýbali. iRobot Roomba je inteligentný robot, ktorý sa efektívne naviguje a vysáva celú plochu podlahy, a automaticky sa prispôsobí povahe podlahy alebo kobercu. Navyše má model ROOMBA 581, ako jediný funkciu room to room – z izby do izby, čo umožňuje vysávaču prechádzať z miestnosti do miestnosti bez toho, aby ste mu vymedzovali daný priestor v byte.

Je vybavený unikátnym systémom robotickej inteligencie iAdapt, ktorá za použitia 38 aktívnych senzorov monitoruje okolie robota a prispôsobuje jeho chovanie 67 krát za sekundu tak, aby upratovanie bolo efektívne, dôkladné a bezpečné.
Obratne sa vyhýba prekážkam, schodom, ľahko prechádza medzi rôznymi typmi podláh a vďaka svojej výške 8cm, ľahko upratuje aj ťažko prístupné miesta pod nábytkom, ďalej rohy miestností, lišty.  Domáci robot od iRobot je skutočným pomocníkom do domácnosti, ktorého si zamilujete.


 

perfektný Vianočný darček : )

09.12.2011

Minuloročné Vianoce a perfektný darček Tak najväčšia dilema z celého roku, čo kúpiť na Vianoce rodičom. Nežijem doma, takže mám dosť veľké medzery v tom, čo im kúpiť. Viete ako to chodí, keď sa ich spýtate, čo by chceli na Vianoce vždy Vám povedia: niiiiiič, my všetko máme. No a potom celý november a december rozmýšľate čo im kúpiť. V nejakom [...]

iRobot na veľtrhu IFA 2011 odhalí revolúciu v oblasti robotiky

25.08.2011

Európa, Stredný východ a Afrika (EMEA) začínajú predaj najnovšej rady domácich robotických vysávačov Predvedieme robotov, ktorý sa používajú pri prieskumných misiách a námorných prieskumoch Spoločnosť iRobot (NASDAQ: IRBT), líder v poskytovaní robotických technológií sa zúčastní veľtrhu IFA 2011, 2.-7. septembra v Berlíne, Nemecko, aby na EMEA trh uviedol [...]

Robotický vysávač: Dajte mu šancu, uľahčí vám život!

04.08.2011

Vyložte si nohy a nechajte to naňho. Reč je o novodobom sluhovi, ktorý si zamaká za vás! Poznáte to, čas dovoleniek. Pre väčšinu z nás je to však horor! Najmä my ženy a matky musíme pred odchodom pobaliť všetkých členov rodiny a nezabudnúť na najmenšie maličkosti. Výsledkom je, že domácnosť po zabuchnutí dverí zostáva úplne rozbombardovaná, ako to poznáme z [...]

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

koláž, fotky, mReportér

Známe kúpeľné mesto je pýchou Slovenska, ale aj ikonický vodopád, pri ktorom nakrúcali seriál, ktorý milujú milióny ľudí

27.04.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10925x
Priemerná čítanosť článkov: 2185x

Autor blogu

Kategórie