Založ si blog

perfektný Vianočný darček : )

Minuloročné Vianoce a perfektný darček

Tak najväčšia dilema  z celého roku, čo kúpiť na Vianoce rodičom. Nežijem doma, takže mám dosť veľké medzery v tom, čo im kúpiť. Viete ako to chodí, keď sa ich spýtate, čo by chceli na Vianoce vždy Vám povedia: niiiiiič, my všetko máme. No a potom celý  november a december rozmýšľate čo im kúpiť.  V nejakom propagačnom letáku som videla iRobot.  Vzhľadom k tomu, že je to veľký dedinský dom, tak tých izieb je tam neúrekom. A to som zabudla ešte na pedantnosť mojej mamy, ktorá vkuse iba upratuje.  Rozhodla som sa, že im kúpim Roomba vysávač. Vlastne iba mamine, otca som ešte nevidela vysávať J. Myslela som nato, že už nepatrí medzi najmladšie vekové skupiny a to nekonečné upratovanie ju aj unavuje. Čakala som mesiac či dokonca dva kým ho vyskúša. Nejako týmto moderným výdobytkom doby neverí –  ževraj najlepšie si všetko aj tak uprace sama. No dobre, nahovorila som ju teda, nech už ho  teda vyskúša.  Prvé pocity – stále ako neveriaci Tomáš.  Šla ešte po rombe povysávať. Tu zistila, že roomba úplne perfektne vysáva. Pomaličky prichádzala na všetky funkcie a vymoženosti tohto neuveriteľného pomocníka v domácnosti. V dome sú aj parkety, kachličky a koberce. Skvele sa prispôsobil každému jednému povrchu, aj množstva znečisteniu a to vďaka funkcii iAdapt. Nevynechal ani jeden kút, pozdĺž všetkých stien a dokonca aj tesne vedľa nábytku   a rôznych prekážok v miestnosti. Tento systém iAdapt pozná 40 najvhodnejších pohybov aby sa dobre vedel orientovať.  Nedokončí upratovanie, kým každé miesto neprejde priemerne štyri krát.  Ak sa blíži k nejakej prekážke spomalí, aby neobil prekážku a len  sa jej jemne dotkne.  Väčšina robotov túto schopnosť nemajú, buď ich obijú alebo ju obchádzajú zďaleka a zostane Vám tam nevyčistené miesto. Takže toto bola  radosť pre moju maminu.

Potom ju napadla ďalšia vec. Máme psa v dome. A ten? Vynáša granule z misky a s obľubou ich konzumuje na koberci :D. Proste nezbedník. Tak havino dostal najesť a mama bola ihneď nachystaná s roombou. Chcela vyskúšať funkciu Dirt Detect. No a veru – znovu to naplnilo jej očakávania. Roomba čistila priestor kde pred chvíľou ešte pes narobil neporiadok. Povysávala viacej nečistôt, či už hrubé, čo boli v našom prípade granule a odrobinky z granúl.

Tak a už bol vysávač najnevyhnutnejším pomocníkom v domácnosti. A keď ešte zistila, že roombu netreba kontrolovať, ale popri vysávaní môže upratovať niečo iné, tak to bola najväčšia radosť. Roombu ani neodkladá, má ju stále po ruke.

Chcela by som odporučiť tento vysávač hlavne ženám – aj keď si myslím, že sa zíde aj pracujúcim mužom, ktorí žijú sami….lebo z vlastnej skúsenosti vieme, že tí tiež nemajú moc v obľube vysávanie.  Ale myslím si, že by bol aj skvelým pomocníkom pre mamičky, nájdu si viacej času na trávenie svojich voľných dní s rodinkou.  Vlastne, roomba je vhodná pre každého J.  Načo si komplikovať život, keď si ho môžeme aj uľahčiť.

Takže ak sa neviete rozhodnúť čo kúpiť na Vianoce, tak toto je skvelý darček, ktorý ušetrí čas aj energiu. Ale znova prišla tohtoročná dilema. Čo kúpiť na Vianoce tento rok???!

 

iRobot na veľtrhu IFA 2011 odhalí revolúciu v oblasti robotiky

25.08.2011

Európa, Stredný východ a Afrika (EMEA) začínajú predaj najnovšej rady domácich robotických vysávačov Predvedieme robotov, ktorý sa používajú pri prieskumných misiách a námorných prieskumoch Spoločnosť iRobot (NASDAQ: IRBT), líder v poskytovaní robotických technológií sa zúčastní veľtrhu IFA 2011, 2.-7. septembra v Berlíne, Nemecko, aby na EMEA trh uviedol [...]

Robotický vysávač: Dajte mu šancu, uľahčí vám život!

04.08.2011

Vyložte si nohy a nechajte to naňho. Reč je o novodobom sluhovi, ktorý si zamaká za vás! Poznáte to, čas dovoleniek. Pre väčšinu z nás je to však horor! Najmä my ženy a matky musíme pred odchodom pobaliť všetkých členov rodiny a nezabudnúť na najmenšie maličkosti. Výsledkom je, že domácnosť po zabuchnutí dverí zostáva úplne rozbombardovaná, ako to poznáme z [...]

Umelá inteligencia v našom každodennom živote

22.07.2011

Pojem umelá inteligencia v domácnosti už nie je len sci-fi, stáva sa každodennou realitou. Používame čoraz viac technologických noviniek, aby nám šetrili drahocenný čas, energiu a pomáhajú nám tak udržiavať naše bývanie v čistote. V dnešnej uponáhľanej dobe si azda každý uvedomuje cenu svojho voľného času. Aj ten však musíme stále deliť medzi bežné [...]

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Najvyšší správny súd, budova

Opozícia žiada zasadnutie výboru ku kontrole rezortu spravodlivosti na Najvyššom súde

26.04.2024 15:28

Predseda výboru Miroslav Čellár reagoval, že zatiaľ podanie opozičných poslancov neeviduje. Ak ho dostane, výbor zvolá.

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 10924x
Priemerná čítanosť článkov: 2185x

Autor blogu

Kategórie